Faceți căutări pe acest blog

marți, 23 ianuarie 2024

Stare de bine în învăţare

Lucrul colaborativ valorizează capacitatea de comunicare și colaborare, astfel că elevi cunoscuți cu lacune de cogniție în activități didactice curente reușesc în cadrul unei echipe să aleagă acele activități la care performează și să execute o sarcină la nivelul grupului. Astfel, în contextul sărbătoririi Micii Uniri, elevii clasei I E au fost coordonați de elevi ai clasei a IV-a A, profesor învățământ primar Liliana Scântei, în vederea înțelegerii textului "Moș Ion Roată și Unirea" de Ion Creangă. Ca obiective, s-au avut în vedere înţelegerea mesajului textului - unirea conferă putere, identificarea sensului contextual al cuvintelor şi lectura expresivă a unui fragment scurt, adaptat, cu intonaţia adecvată.
Elevii iniţiaţi în tainele alfabetizării au avut şansa de a exersa competenţele de limbă, citind adecvat, explicând termenii noi celor mici, specificând sensul cuvintelor noi: "boier", "straie", "şugubăţ" etc., apoi precizând timpul şi spaţiul acţiunii prezentate şi acţiunile în ordinea lor cronologică. Fiecare echipă semnalată cromatic prin una din culorile steagului a decorat cu simboluri istorice, naţionale fâşia repartizată, toate reunindu-se în steagul românesc. Avantajele activităţii derulate în cadrul proiectului Erasmus+ "Împreună pentru o comunitate școlară de succes" nr. 2023-1-RO01-KH122-SCH-000120827 au fost că au pus în valoare experienţa celor mari, care au exersat competenţele de comunicare în relaţie cu elevii de clasa I, i-au coordonat în alegerea răspunsului corect, în realizarea practică a lucrării comune. Experienţa de învăţare a contribuit la reducerea intervenţiei didactice în favoarea implicării active a elevilor în construirea lecţiei, potenţând angajarea elevului în procesul de învăţare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lansare - Ghid de bune practici "Educație centrată pe elev, pentru remedierea dificultăților de învățare"

În urma experienţei de formare a 10 cadre didactice în cadrul proiectului Erasmus+ "Împreună pentru o comunitate școlară de succes"...