Faceți căutări pe acest blog

luni, 30 septembrie 2024

Publicare ghid conferinţă „Împreună pentru o comunitate școlară de succes”

În cadrul proiectului Erasmus+ „Împreună pentru o comunitate școlară de succes”, ref. 2023-1-RO01-KA122-SCH-000120827, s-a organizat de Școala Gimnazială „Miron Costin” din Galați, conferința finală a proiectului, ca eveniment de diseminare a experiențelor didactice sub forma unei publicaţii, care poate fi accesată gratuit pe termen nelimitat accesând linkul http://lectura.bibliotecadigitala.ro/?p=6889 Aceste materiale despre experienţe didactice ale profesorilor implicaţi direct în proiect, ale celor care au derulat activităţi în cadrul altor proiecte europene (inclusiv eTwinning) sau profesori din alte ţări ca Turcia sau Republica Moldova, constituie un punct de referinţă pentru o comunicare de natură ştiinţifică în domeniul şcolar, programul Erasmus+ facilitând colaborarea între instituţiile şcolare la nivel naţional şi internaţional.

marți, 10 septembrie 2024

Conferinţă internaţională „Împreună pentru o comunitate școlară de succes”

În cadrul proiectului Erasmus+ „Împreună pentru o comunitate școlară de succes”, ref. 2023-1-RO01-KA122-SCH-000120827, s-a organizat de Școala Gimnazială „Miron Costin” din Galați, conferința finală a proiectului, ca eveniment de diseminare a experiențelor didactice dobândite în contextul proiectelor facilitate de programul ERASMUS+. Fiind prezente cadre didactice au fost evaluate activităţile proiectului, măsura în care obiectivele propuse s-au realizat prin raportare la crearea unui climat educativ favorabil învăţării, a progresului şcolar al elevilor care au înregistrat un nivel redus de achiziţie în activitatea curentă, precum şi impactul pe care l-a avut asupra profesorilor derularea proiectului în şcoală: implicarea unui număr mai mare de cadre didactice în proiecte eTwinning, formarea unui grup intern de lucru pentru scrierea de proiecte Erasmus+, colaborarea şi diseminarea tehnicilor noi dobândite în cadrul cursurilor de formare în diverse contexte şcolare. Au fost reunite sub forma unei publicaţii cu ISBN materiale despre experienţe didactice ale profesorilor implicaţi direct în proiect, ale celor care au derulat activităţi în cadrul altor proiecte europene (inclusiv eTwinning) sau profesori din alte ţări ca Turcia sau Republica Moldova. Ghidul conferinţei urmează să fie pus la dispoziţie gratuit în format online. În concluzie, conferinţa a pus bazele unei comunicări de natură ştiinţifică în domeniul şcolar, programul Erasmus+ creând astfel posibilităţi multiple de colaborare între instituţiile şcolare la nivel naţional şi internaţional.

#ErasmusDays -Împreună pentru succes!

#ErasmusDays Împreună pentru succes! Tehnici de comunicare creativă şi socializare prin activităţi outdoor Evenimentul #ErasmusDays org...